Medicul dermatolog

Bolile dermatologice pot influența dramatic starea generală a organismului și în consecință calitatea vieții. În societatea modernă, medicului dermatolog îi revine rolul de a identifica boala dermatologică, de a-i căuta cauzele și de a stabili schema terapeutică optimă, ținând cont de prioritățile pacientului.

Pielea este cel mai mare organ al corpului, ce acoperă întregul organism uman. Starea ei de sănătate este influențată de funcționarea tuturor aparatelor și sistemelor, de zestrea genetică, dar în egală măsură și de factorii din mediul înconjurător: ultraviolete, substanțe iritante, alergizante, toxice, cancerigene, medicamentoase, droguri sau agenții biologici: virusuri, bacterii, paraziți.

Medicul specialist dermatolog studiază această disciplină medicală timp de cinci ani după absolvirea facultății de medicină, obținând titlul de dermatolog – venerolog în urma unui examen de specialitate. După un minimum de 5 ani de experiență în domeniul respectiv, medicul poate susține un nou examen, acela de medic primar. Această titulatură o obțin doar medicii care reușesc să promoveze probele clinice și pe cea scrisă cu nota minimă 8.00. Din păcate, puține persoane știu că un medic specialist dermatolog are în spate cel puțin 11 ani de studiu și un medic primar dermatolog, cel puțin 16 ani de studiu și experiență cu pacienții.

În plus, un medic poate avea și calificare de cadru didactic, având în grijă, pe lângă responsabilitățile clinice pentru pacienți, studenți la medicină pe care îi pregătește teoretic și practic. Predarea este o activitate care presupune un efort suplimentar celui al unui medic obișnuit, abilități și capabilități speciale. Medicul cadru didactic trebuie să cunoască conținuturilor știintifice ale disciplinei, să aibă capacitatea de a stabili un dialog interactiv cu studenții, de a-i face curioși, aceea de a ajusta întrebările și subiectele discutate la particularitățile de vârsta și la cunoștințele pe care le au, de a-i ghida și antrena să fie meticuloși, consecvenți, riguroși și empatici cu pacienții lor.

La Mivaderm, vă puteți programa pentru consultații medicale, proceduri specifice și tratamente dermatologice la medici dermatologi cu experiență vastă în această specialitate.

Echipa Mivaderm

 
Dr. Virginia Chițu
Virginia
CHIȚU
Medic primar
dermato-venerologie

| Află detalii
 
Dr. Alina Mădălina Gagu
Alina Mădălina
GAGU
Medic primar
dermato-venerologie

| Află detalii
Dr. Roxana Crăpătureanu
Roxana
CRĂPĂTUREANU
Medic primar
dermato-venerologie

| Află detalii
Dr. Alina Elena Cipi
Alina Elena
CIPI
Medic primar
dermato-venerologie

| Află detalii
Dr. biolog Otilia Banu
Otilia
BANU
Dr. biolog
 

| Află detalii
  • Placeholder
  • Placeholder
  • Placeholder
  • Placeholder
  • Placeholder