Dr Virginia Chițu – medic primar dermatolog

Doctor Virginia Chițu - Medic Primar Dermatologie Venerologie
Virginia CHIȚU
Medic primar
dermato-venerologie

Asistent Universitar Doctor în cadrul UMF “Carol Davila“ Bucuresti


|Vizualizează CV

| Vezi pagina

Doamna doctor Virginia Chițu face parte din prima generație de medici care au urmat Facultatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București după 1989, având o experiență de 20 de ani în evaluarea, diagnosticarea și tratarea pacienților. Medic primar de mai bine de 7 ani, doamna doctor s-a perfecționat permanent, învățând continuu și informându-se asupra celor mai noi metode de diagnostic și tratament, urmând și absolvind cursuri din țară și străinătate.

Diploma obținută de la Universitatea de Medicină din Graz cu nivelul “Distincție” îi atestă dreptul de a efectua la nivel internațional procedura de dermatoscopie, utilizată extensiv în diagnosticarea afecțiunilor dermatologice, în special în depistarea și evaluarea melanomului.

Cursurile de mică chirurgie îi permit să efecteze tehnici de tratare și/sau facilitare a diagnosticării corecte, realizând excizii, suturi, grafturi şi lambouri sau prelevând corect biopsii de piele sau unghie. De-a lungul carierei, doamna doctor Virginia Chițu a avut ocazia să lucreze des cu colegi de alte specialități complementare, având în prezent posibilitatea de a recomanda medici pentru examinările imagistice (ecografii de părți moi), histopatologice etc. Patologia unghiei reprezintă un domeniu pe care l-a studiat în detaliu, având posibilitatea de a diagnostica și trata o varietate mare de boli ale unghiei.

Asistent universitar de peste 10 ani, doamna doctor a îndrumat academic tot atâtea generații de tineri medici, lucrând atât cu studenți, cât și cu medici rezidenți. Unii dintre foștii elevi îi sunt acum colaboratori apropiați, colegi cu care se poate sfătui și la care poate trimite cu încredere pacienți cu probleme dermatologice.

Calmul, siguranța, politețea și răbdarea doamnei doctor Virginia Chițu transformă o consultație medicală uzuală într-o discuție plăcută, la sfâșitul căreia pacientul plecă liniștit și edificat asupra pașilor pe care trebuie să-i urmeze ca să-și rezolve problema de sănătate.

Programează-te la o consultație!